Meeting INNOVATIEKABINET

PROBEREN, FALEN, SLAGEN.
PRECIES ZOALS JONGE DESIGNERS DOEN.

 De setting voor de 2e bijeenkomst van het InnovatieKabinet kon bijna niet beter zijn. Dagvoorzitter en designer Marijn van der Poll ontving het flinke gezelschap in het Klokgebouw in Eindhoven, waar ooit het bakeliet van talloze Philips-producten werd gemaakt. Dat is geschiedenis. Hier wordt nu de toekomst getoond, tijdens de Dutch Design Week. Het maakte zichtbaar en tastbaar waar het bij Initiate om draait: hoe kunnen we – net als jonge designers – de link leggen tussen vernieuwend denken en de praktische betekenis en waarde daarvan voor mensen? Want design is mooi, vernieuwend denken is leuk, maar de samenleving moet er wel beter van worden. Daar ging het over, op donderdag 27 oktober.
Hier staat het volledige verslag of naar de website van Initiate voor alle gemeentelijke innovatie challenges binnen het kader van dit project.